Volledig scherm
© ALDI

Eén procedure voor alle plannen voor Aldi

RHEDEN / DIEREN - Het wijzigen van het bestemmingsplan en de aanvraag van een omgevingsvergunning voor een nieuwe winkel in Dieren van supermarkt Aldi brengt de gemeente Rheden onder in één procedure.

Een noviteit. Rheden deed dat maar één keer eerder. Bij Traverse Dieren zijn alle vergunningsaanvragen ondergebracht in één procedure. Nu bij Aldi is het de eerste keer, dat de gemeente alle vergunningen voor een klein bouwplan onderbrengt in één procedure. Voordeel daarvan is dat de procedure veel transparanter voor burgers is, omdat het wijzigen van het bestemmingsplan en het bouwplan als één geheel wordt gezien. Het plan wordt ook in één keer goedgekeurd. Er zijn daarentegen minder mogelijkheden om bezwaar te maken.

Wilhelminaweg
Aldi wil een nieuwe winkel aan de Buitensingel in Dieren bouwen. Op de hoek met de Wilhelminaweg. Die hoek vormt de entree van het centrum van Dieren. Om daar nieuwbouw te kunnen plegen, moet er eerst worden gesloopt. Niet alleen de huidige winkel gaat plat, maar ook twee woongebouwen en leegstaande winkelpanden op die hoek.

Arnhem e.o.