Leny Woudstra uit Dieren deelde haar verhaal over eenzaamheid.
Volledig scherm
PREMIUM
Leny Woudstra uit Dieren deelde haar verhaal over eenzaamheid. © Rolf Hensel

Eenzame Leny deelde haar verhaal, maar waar blijven de reacties? ‘Als je erover gaat praten, wordt het eng’

denk aan elkaarMisschien zijn mensen onattent, misschien weten ze niet hoe ze moeten reageren. Duizenden mensen lazen vorige week het openhartige verhaal van de 79-jarige Leny Woudstra uit Dieren over haar ervaring met eenzaamheid. Toch blijft een stortvloed aan reacties en kansen helaas nog uit.

8 reacties

 • E. Busch

  2 maanden geleden
  @LJ: in 2004 overleed m'n vrouw (49 jaar). We waren 30 jaar getrouwd. Het gemis is na 18 jaar niet minder. Ik heb het geluk gehad dat ik door onze liefde voor elkaar m'n leven met haar heb kunnen afsluiten op een intieme en mooie manier. Dit heeft me de ruimte gegeven m'n leven voort te zetten. Eenzaam heb ik me nooit gevoeld, mede door m'n familie en m'n vrienden. De aanschaf van een hond heb ik dan ook nooit overwogen. Mooi voor u dat het u wel geholpen heeft
 • Sam Duimel

  2 maanden geleden
  Ik had het graag gelezen, maar dit is een premium artikel. Ik kan het mij simpelweg niet veroorloven, en dan ben ik een "modaal" inkomer. #pechgeneratie. Ik kom echter veel eenzaamheid tegen in mijn vak (zorg). Elke keer weer de deur dicht trekken, wetende dat ik goede (fysieke) zorg heb geleverd, maar dat achter die gesloten deur iemand kapot gaat op psychisch niveau. In mijn ogen ligt dit grotendeels aan; verlies/rouw, sociale isolatie, hospitalisatie etc. Te weinig hulpmiddelen om te helpen..
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  Was het artikel over Leny dan bedoeld om ons een collectief schuldgevoel aan te praten? Daar word ik dus een beetje narrig van. Er zijn heel veel eenzame mensen op de wereld (ook die niet de krant halen) en het is zeker goed om op gezette momenten aandacht aan te besteden aan het fenomeen eenzaamheid, maar ik wist niet dat het de bedoeling was mevrouw met kaarten en aanbiedingen te overstelpen. Zo'n verongelijkte klacht werkt bij mij juist contraproductief. Dat was vast niet de bedoeling. Zonde.
 • Pieter van den Berg

  2 maanden geleden
  De kunst van het alleen-zijn is om nooit eenzaam te zijn. Al bijna 72 jaar alleen en wat eenzeemheid is weet ik niet. Heb daar een geheime formule voor !
 • Edwin kersten

  2 maanden geleden
  Ongeacht de oorzaak beleeft een ieder dit op zijn/haar eigen manier. De een kan alleen niet eenzaam zijn terwijl iemand anders in een mensenmassa zich verschrikkelijk eenzaam voelt. Je verhaal over eenzaamheid durven delen is een grote stap al is het maar door de negative reacties hierop tijdens de week tegen eenzaamheid.