De President, polenhotel in Velp.
Volledig scherm
PREMIUM
De President, polenhotel in Velp. © Rolf Hensel

‘Eerste wat ze zeiden toen ik solliciteerde was: pas op, er wordt ontzettend gesnoven’

VELP/ KESTEREN - Oost-Europese arbeidsmigranten die erop los snuiven. Ook tijdens werktijd. Om de sleur en de lange dagen vol te houden. Uit onderzoek van De Gelderlander en onderzoeksplatform Investico blijkt dat het volop gebeurt. Werkgevers testen hun personeel niet voor niets massaal op drugs, ook al is dat clandestien. Een reportage van het leven achter de Polenhotels. 

4 reacties

 • Joris Driepinter

  2 maanden geleden
  Hoe zat dat ook weer mijnheer Rutte ? Het moraal van de ondernemer toch... De Politiek laat dit gewoon toe en de ondernemer piept dat hij geen personeel kan krijgen met hart voor de zaak ? En alles gaat via gelegaliseerde koppelbazen: uitzend-organisaties.
 • Hans de Graaf

  2 maanden geleden
  Slikken en snuiven zijn blijkbaar geaccepteerd. En de GGZ krijgt steeds meer werk. Gek he? Daar tegenover staat een overheid die betuttelend staat tegenover rokers en mensen die te weinig bewegen. Snapt u het nog?
 • Otto Abetz

  2 maanden geleden
  Snuiven onder werktijd is bij ons bedrijf ook vrij gewoon. Vind het ook wel prettig, vooral aan het eind van de middag word je er wat scherper door. Ik snap niet dat er zo denigrerend wordt gedaan over het snuiven van oppeppende middelen onder werktijd. Dan kan je ook wel moeilijk doen over koffie. Het verschil is alleen dat je koffie via je mond inneemt.
 • Hennie Brouwer

  2 maanden geleden
  We hebben het over mensen. Die werk verrichten waar veel Nederlanders de neus voor optrekken. Bij elkaar gepropt worden op het werk en behuizing. Dit zijn de moderne slaven van Nederland. Een andere categorie zijn de moderne slaven van werkgevers die ze uitknijpen met de 0-urencontracten. Tegen dumpuurlonen bij Gods gratie werk krijgen. Bij piekmomenten mogen opdraven en daarna aan de kant worden gehouden. Dit is Nederland met schreeuwers over het slavernijverleden. Maar heden is net zo erg.
 1. Drie gewonden bij steekpartij in Westervoort
  Play

  Drie gewonden bij steekpar­tij in Wester­voort

 2. Man uit Nijmegen wordt in eigen woning overvallen
  Play

  Man uit Nijmegen wordt in eigen woning overvallen

Arnhem e.o.