Volledig scherm
PREMIUM
Duizenden mensen hebben in de loop der jaren Parkstaete aangedaan. Op deze archieffoto geeft choreograaf Adriaan Luteijn van Introdans instructie tijdens een dansrepetitie in april 2010. De dansers werkten aan een productie ter herdenking van de bevrijding. © Marc Pluim

Eigenaars Parkstaete verzetten zich tegen afbraak Parkstraatkerk Velp

VELP - De toekomst van zalencentrum Parkstaete in de Velpse Parkstraatkerk is de inzet van een conflict tussen de eigenaars van het bedrijf en de Protestantse Gemeente Velp. Deze laatste staat op het punt tot overeenstemming te komen met een projectontwikkelaar, die het gebouw wil afbreken om er woningen te bouwen. Henri en Nannie Beuker van Parkstaete zeggen brodeloos te worden door de plannen.

De Parkstraatkerk staat leeg sinds 2006, het jaar waarin de protestantse gemeente besloot alleen de Oude Jan en de Grote Kerk aan te houden en af te zien van de gereformeerde kerk aan de Parkstraat. Omdat het toen nog niet de bedoeling was het gebouw te verkopen, kreeg het echtpaar Beuker de kans de zeven zalen in het complex te huren en als zalencentrum te exploiteren. De kerkzaal werd gedurende vijf jaar gehuurd door evangeliegemeente De Deur, maar stond verder altijd leeg.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Fit worden met je eigen gewicht

    Fit worden met je eigen gewicht

    SPANKEREN - Om een fit afgetraind lichaam te krijgen hoef je niet perse naar een (dure) sportschool. Het kan ook gewoon buiten door gebruik te maken van je eigen lichaamsgewicht en spierkracht. En al helemaal als daar een speciaal calisthenicspark, zoals deze sport formeel heet, voor beschikbaar is zoals in Spankeren. Daar ging het park zaterdag open voor publiek en kan er naar hartenlust worden gesport. Initiatiefnemer Rico Mesa behoort tot de wereldtop in deze vorm van sport en wilde een dergelijk park in de eigen woonomgeving. De gemeente Rheden hapte toe en maakte de aanleg in Spankeren mogelijk. Helemaal zelf uitzoeken hoe het moet is ook niet nodig, want er worden wekelijks lessen en try-outs gegeven. (zie facebook Calisthenics Sportpark Dieren). Naast wethouder Marc Budel waren Mesa, wereldkampioen Melanie Driessen en Belgisch kampioen Dieter Vandereyd aanwezig om het goede voorbeeld te geven. Foto Rolf Hensel.

Arnhem e.o.