Volledig scherm
PREMIUM
Duizenden mensen hebben in de loop der jaren Parkstaete aangedaan. Op deze archieffoto geeft choreograaf Adriaan Luteijn van Introdans instructie tijdens een dansrepetitie in april 2010. De dansers werkten aan een productie ter herdenking van de bevrijding. © Marc Pluim

Eigenaars Parkstaete verzetten zich tegen afbraak Parkstraatkerk Velp

VELP - De toekomst van zalencentrum Parkstaete in de Velpse Parkstraatkerk is de inzet van een conflict tussen de eigenaars van het bedrijf en de Protestantse Gemeente Velp. Deze laatste staat op het punt tot overeenstemming te komen met een projectontwikkelaar, die het gebouw wil afbreken om er woningen te bouwen. Henri en Nannie Beuker van Parkstaete zeggen brodeloos te worden door de plannen.

De Parkstraatkerk staat leeg sinds 2006, het jaar waarin de protestantse gemeente besloot alleen de Oude Jan en de Grote Kerk aan te houden en af te zien van de gereformeerde kerk aan de Parkstraat. Omdat het toen nog niet de bedoeling was het gebouw te verkopen, kreeg het echtpaar Beuker de kans de zeven zalen in het complex te huren en als zalencentrum te exploiteren. De kerkzaal werd gedurende vijf jaar gehuurd door evangeliegemeente De Deur, maar stond verder altijd leeg.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.