Volledig scherm
Yola Hopmans en Kirsten Loket uit De Steeg op sneeuwschoenen in het bos in Rheden. foto Martin de Jongh

Eindelijk skiën en langlaufen op Posbank in Rheden

RHEDEN - Zin om de lange latten onder te binden? Ga naar de Posbank in Rheden.

Na drie warme winters ligt er eindelijk weer sneeuw in het natuurgebied, tot groot plezier van Peter Oversteegen van Veluweactief. „Geweldig. Skiën in Oostenrijk? Ben je gek? Gewoon om de hoek", zegt Oversteegen.

Het uitzicht op de Posbank is altijd adembenemend. Groen in het voorjaar, paars in de zomer en nu dus spierwit met hier en daar een Schotse hooglander. Volgens Stegenaar Oversteegen, die ski's, stokken, sneeuwschoenen en sleeën verhuurt, blijft de sneeuw nog wel even liggen. „Er is heel veel gevallen. Eindelijk. Wij zijn de afgelopen dagen druk geweest met de voorbereidingen. Sneeuwpret is zo leuk."

Ook bij activiteitenpark Polysport aan de Dierense Admiraal Helfrichlaan kunnen sneeuwliefhebbers dit weekeinde hun hart ophalen. Aan de bosrand is van echte sneeuw een langlaufloipe geboetseerd. Deze vrijdag wordt daar gretig gebruik van gemaakt.

Druk was het vrijdag niet op de Posbank, maar dat had volgens Oversteegen vooral te maken met de communicatie van de gemeente Rheden. „Er werd gemeld dat de Posbank was afgesloten en dat er overal takken op de weg lagen. Terwijl medewerkers van Natuurmonumenten en Rijneveld de weg naar het bezoekerscentrum aan de Heuvenseweg sneeuwvrij hadden gemaakt. Wij waren er klaar voor, maar er kwam helaas maar een handjevol mensen."

Oversteegen hoopt dat het dit weekeinde alsnog druk wordt. „En als de weg is afgesloten, maak er dan een mooie wandeling van."

Volledig scherm
Skiën vlakbij bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden. foto Martin de Jongh

Arnhem e.o.