In de jaren zestig reden toeristen op de Posbank nog gewoon met hun auto de hei op.
Volledig scherm
PREMIUM
In de jaren zestig reden toeristen op de Posbank nog gewoon met hun auto de hei op. © Natuurmonumenten

En weer is het niet gelukt om de Posbank af te sluiten

De mislukte poging van vorige week om de Posbank af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer, was niet de eerste. 

9 reacties

 • Ferdinand Starink

  1 jaar geleden
  In het artikel wordt vermeld dat inwoners dit keer voor afsluiting zijn. Dit is pertinent onjuist. Er is een online steekproef geweest waar alleen voorstanders van afsluiting op gereageerd hebben. Als je wil weten wat de inwoners er van vinden hou dan een referendum dan weet je zeker dat iedereen de kans heeft om te reageren. Veel ouderen die afhankelijk zijn van een auto doen niet mee met een online vragenlijst die inhoudelijk ook nog te wensen over laat. Zeer wijs besluit van de gemeenteraad!
 • Peter Sinon

  1 jaar geleden
  Het argument van Drenth in de toelichting houdt geen steek. Er is wel degelijk aanleiding te veronderstellen dat die wegen verantwoordelijk zijn voor de onmiskenbare achteruitgang. Door de ontsluiting is het gebied namelijk vele malen beter bereikbaar voor wandelaars, waarmee een verband tussen gemotoriseerd verkeer en natuurschade eenvoudig aantoonbaar wordt.
 • Tinus Timmerman

  1 jaar geleden
  "Bochtentraining voor motorrijders op de Posbank. © Hans Broekhuizen" Helaas heeft de fotograaf geen idee waar hij zelf de foto's maakt. De weg waar die motorrijders rijden heeft niets te maken met de Posbank. De foto is genomen in een van de bochten in de Bovenallee, nabij de Emmapiramide. De Bovenallee loopt van de tennisparken aan de Beekhuizenseweg in Velp langs de Emmapiramide naar kasteel Rozendael te Rozendaal. Daar is geen Posbank te bekennen! Die ligt linea recta ongeveer 3.5 km verder.
 • John Bluhmen

  1 jaar geleden
  Ik zou de Posbank helemaal vol zetten met parkeerplaatsen en peperdure betaalpoorten. Dan kunnen wij Rozendaal miljonairs makkelijk parkeren.
 • tinus aardsen

  1 jaar geleden
  Als je een beetje meer moeite doet, was het wel gelukt! niet zo snel afhaken en moeite doen!