Zo zal het gebied bij de Broekdijk eruit zien als er windmolens staan. De illustratie is gemaakt door de Gelderlander.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo zal het gebied bij de Broekdijk eruit zien als er windmolens staan. De illustratie is gemaakt door de Gelderlander. © M Kuster

Energiebedrijven willen windmolens bouwen bij Spankeren

SPANKEREN - De energiebedrijven Pure Energie en Rijn en IJssel willen gezamenlijk bij Spankeren twee windmolens bouwen. Ze hebben hun oog laten vallen op het weidegebied aan de Broekdijk.

7 reacties

 • Anonymous

  12 maanden geleden
  We zitten hier tussen 2 grote natuurgebieden: ijsseluiterwaarden, en Veluwezoom. Beiden iconische landschappen. Bijna alle natuur en milieu organisaties raden af om deze landschappen te verknallen. DAarbij: vogeltrekroute bij de rivier. Je gaat toch niet voor 2 van die suffe molens een heel landschap vernielen? Terwijl er alternatieven zijn. BEgin eens met op alle daken zonnepanelen te leggen. Deze gemeente vraagt bijv. niet aan nieuwe bedrijven om panelen op de platte dozen te leggen. WAarom neit? 
 • Anonymous

  12 maanden geleden
  Energie uit oppervlaktewater halen. We hebben de rivier dichtbij. De techtniek bestaat al. En verminder je gebruik gewoon eerst eens, stoppen met vliegen e.d. Windmolens werken trouwens niet goed zo dicht bij de (hoog gelegen) Veluwe; we hebben hier last van valwind.  IN Zutphen is dat ook zo. Die molens aldaar, 135 m, hebben nog nooit de productie gehaald die ons daar indertijd werd voorgespiegeld. In Zutphen willen ze nu nieuwe molen, nog hoger. 
 • Anonymous

  12 maanden geleden
  Mijn god, nee zeg! In dat mooie gebied? Ik ga gelijk de hervormde gemeente aanschrijven. Belachelijk, windmolens moet je plaatsen in gebieden waar het waait, en je moet ze clusteren. Niet overal een paar. 
 • Patries

  1 jaar geleden
  Nucleair is idd minder schadelijk. Zolang er niks mis gaat in de centrale... On topic, het is algemeen bekend dat windturbines vooral winst opleveren voor de energiebedrijven, het milieu wint er niks mee.
 • Wim

  1 jaar geleden
  Onvoorstelbaar, midden in de natuur. Nota bene Natura 2000. Wat een verkwanseling van de leefomgeving. Ga AUB naar zee met die torenhoge draaiwieken.
 1. Donorkind Maria daagt Arnhems ziekenhuis voor de rechter
  Play

  Donorkind Maria daagt Arnhems ziekenhuis voor de rechter

 2. Opnieuw hevige rellen en plunderingen in veel steden rond avondklok
  Play

  Opnieuw hevige rellen en plunderin­gen in veel steden rond avondklok

Arnhem e.o.