Ronald Haverkamp (links) en Jeroen de Koe samen op 1,5 meter afstand aan de wandel op de Posbank.
Volledig scherm
PREMIUM
Ronald Haverkamp (links) en Jeroen de Koe samen op 1,5 meter afstand aan de wandel op de Posbank. © Gerard Burgers

Experiment met betalen en biodiversiteit vergroten: voor de Posbank is 2021 het jaar van de waarheid

RHEDEN - De Posbank is haast elk weekend in het nieuws vanwege de overweldigende drukte. 2021 moet het jaar worden van de oplossing. 

3 reacties

 • A.J. Veraart

  1 jaar geleden
  Graag ook controle vanaf de Posbank naar beneden, bij Woods. Daar razen de motoren met open kleppen langs. Oversteken te voet is inmiddels zeer gevaarlijk. En: Voor mensen die niet goed ter been zijn: elektrische busjes? Gelukkig blijven er rustige plekjes te vinden. Maar dank voor het optreden. L.V.
 • Merel Van Gelder

  1 jaar geleden
  Nu klagen over drukte maar wel meer parkeerplaatsen maken achter de Ruif voor meer toerisme.
 • Robert De Jong

  1 jaar geleden
  Meer spreiding, drukte vanaf 11.00u, kom je bij krieken van de dag dam je kom je weinig bezoekers tegen. Parkeergeld vanaf 10:00u. om spreiding van bezoekers te ondersteunen
 1. ‘Leg meer bos aan om de Veluwe te ontzien’
  Opinie

  ‘Leg meer bos aan om de Veluwe te ontzien’

  Veel mensen genieten van de natuur op de Veluwe. In deze coronatijd nog meer dan voorheen. Dat is positief omdat bewegen gezond is, het buiten zijn rust biedt en omdat mensen de natuur waarderen. Maar er kleeft een groot bezwaar aan: het leefgebied van planten en dieren wordt letterlijk overlopen door mensen. En dat terwijl de natuur het al moeilijk heeft door droogte, klimaatverandering, te veel stikstof en versnippering. De zorg vanwege de toenemende recreatiedruk op de Veluwe wordt breed gedeeld, vinden Bernhard Oosting en Petra Souwerbren van Natuur en Milieu Gelderland.

Arnhem e.o.