De gemeente Rheden en Natuurmonumenten willen drukte op de Posbank voorkomen.
Volledig scherm
De gemeente Rheden en Natuurmonumenten willen drukte op de Posbank voorkomen. © Rolf Hensel

Extra surveillance op Posbank met Pasen, nog geen afsluiting

RHEDEN/ DE STEEG - Politie, boswachters en buitengewone opsporingsambtenaren (boa’s) gaan komend paasweekend extra surveilleren in Nationaal Park Veluwezoom in Rheden. Gaat het toch mis, dan zal het gebied worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Dat kondigt burgemeester Carol van Eert van Rheden aan. Aanleiding voor de maatregel is de drukte in het natuurgebied in weekenden tijdens de coronacrisis. Afgelopen zaterdag en zondag was het met name druk met motorrijders en wielrenners in Nationaal Park Veluwezoom (in de volksmond: de Posbank).   

Van Eert roept net als minister-president Mark Rutte op om vooral thuis te blijven, ‘ondanks het grotendeels mooie weer dat is voorspeld’. Hou je verder aan de regels die het kabinet heeft afgekondigd: vraag niet meer dan 3 mensen op bezoek en hou 1,5 m afstand van andere mensen, aldus de Rhedense burgemeester.

‘Heel onverstandig’

,,Ik begrijp dat het aanlokkelijk is om met mooi weer en zeker met de Pasen de natuurgebieden op te zoeken, maar dat is echt heel onverstandig”, laat Van Eert weten. 

,,Er komen weer andere tijden en hoe beter we ons nu aan de regels houden, hoe sneller die tijden komen. Immers alleen samen, met respect en begrip voor het feit dat we allemaal wat moeten laten in deze bijzondere tijden, kunnen we de crisis de baas.”

Mocht de oproep niet het gewenste effect hebben en de autoriteiten in Nationaal Park Veluwezoom ‘een niet wenselijke situatie’ constateren, zal het natuurgebied snel worden afgesloten, waarschuwt Van Eert.

Arnhem e.o.