Fenna Ramos met haar lammetje Fenna en enkele kinderen.
Volledig scherm
Fenna Ramos met haar lammetje Fenna en enkele kinderen. © Rhedense Schaapskudde

Fenna Ramos noemt eerste Rhedense adoptielammetje naar zichzelf

RHEDEN - Het is een pasgeboren lammetje en ze heet Fenna. TV-ster Fenna Ramos, die woensdagmiddag bij de Rhedense schaapskudde het eerste lammetje van het jaar adopteerde, vernoemde het jonge diertje naar zichzelf. ‘Fenna’ betekent volgens haar ‘witte’. 

Het was woensdag weer het bekende beeld rondom de potstal op het landgoed Heuven bij Rheden. Kinderen bij de schapen die in afwachting zijn van het bekende gezicht van de televisie.

Dan is ze daar: Fenna Ramos van kinderzender NPO Zappelin. Ze is er haast dagelijks te zien in programma's als Zin in Zappelin, Zappelin GO en De wereld van de Zappelin.  Ook op You Tube is ze een grote hit.

Er zijn nu al 75 lammetjes geboren

Sinds de eerste geboorte op 6 februari hebben bij de schaapskudde 75 lammetjes het levenslicht gezien. Dat aantal zal nog oplopen tot misschien wel 150. Vanaf zaterdag kan iedereen voor 25 euro een lammetje adopteren.

Dat kan bij de stal, maar ook via de website van de kudde. De adoptant mag het lammetje een naam geven, ontvangt een geboortekaartje en mag op bezoek komen. 

Door hun geknabbel op de heide verrichten de schapen en de lammeren komende lente en zomer een belangrijke taak, vertelt boswachter José Lamain van Natuurmonumenten.

,,Door te veel stikstof op de heide groeien grassen, bramen en brandnetels snel en verdringen andere planten en bloemen. De schapen eten de snelgroeiende planten op en geven bijzondere bloemen en planten weer ruimte. Dat trekt insecten aan, die bloemen bestuiven en bovendien zelf als voedsel dienen voor vogels.’’

Fenna Ramos met haar lammetje Fenna
Volledig scherm
Fenna Ramos met haar lammetje Fenna © Rhedense Schaapskudde

Arnhem e.o.