Volledig scherm
Noëlle Roorda, Roos Zwetsloot en Pieter van den Hoogenband ontvangen de eerste oranje Gazellefiets in de fietsenfabriek van Gazelle van directeur Huub Lamers. © Gazelle

Fietsen van Gazelle naar Nederlands team Olympische Spelen

DIEREN - Fietsenfabriek Gazelle in Dieren levert tijdens de Olympische Spelen in Tokyo op verzoek van NOC*NSF elektrische CityGo fietsen voor het Nederlandse team. Gazelledirecteur Huub Lamers heeft dinsdagochtend de eerste e-bikes overhandigd aan chef de mission Pieter van den Hoogenband, skateboardster Roos Zwetsloot en speerwerpster Noëlle Roorda.

De fietsen worden door de sporters gebruikt in hun vrije tijd. Gazelle sponsort hiervoor al fietsen sinds de Spelen van 2014. Het is voor het eerst dat het gaat om fietsen met elektrische ondersteuning. De Nederlandse sporters en begeleiders fietsen tijdens Tokyo 2020 op een aangepaste CityGo C7 HMS. 

Oranje fietsen wereldwijd symbool van Nederland

Pieter van den Hoogenband: ,,Het is mijn taak om er alles aan te doen om onze sporters en staf tijdens de Spelen zo goed mogelijk te faciliteren. Onderdeel hiervan is comfortabel vervoer. Sinds de Spelen van 2014 doen we dat ook met fietsen, die een ideale oplossing voor sporters en staf bieden om bijvoorbeeld naar de venues of het krachthonk te rijden. Daarnaast staan de oranje fietsen inmiddels wereldwijd symbool voor Nederland. Daar zijn we erg blij mee.”

Arnhem e.o.