Actievoerder Mauri Wolff op de Zuider Parallelweg. Hij toonde zich dinsdagavond niet gerust op de tracékeuze voor de snelfietsroute.
Volledig scherm
PREMIUM
Actievoerder Mauri Wolff op de Zuider Parallelweg. Hij toonde zich dinsdagavond niet gerust op de tracékeuze voor de snelfietsroute. © Gerard Burgers

Fietspad van HAN in Arnhem naar Larenstein in Velp komt er

VELP - De aanleg van een fietspad van de HAN-campus in Arnhem naar hogeschool Van Hall Larenstein in Velp mag doorgaan. De Rhedense gemeenteraad heeft dinsdagavond zijn fiat voor het project uitgesproken, met de kanttekening dat hiermee de keuze voor het tracé van de snelfietsroute Arnhem-Dieren nog niet is gemaakt.

Bewoners van de Zuider Parallelweg in Velp maken juist bezwaar tegen de aanleg van het fietspad HAN-Larenstein omdat zij vrezen dat daarmee ook de aanleg van de snelfietsroute door hun straat een flink stap dichterbij is. De route Zuider Parallelweg-Brugweg-Kastanjelaan geldt naast de Hoofdstraat als een van de twee mogelijke tracés voor deze route. De bewoners van de Zuider Parallelweg vinden hun straat te smal en nu al veel te druk. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.