Herder Cynthia Berendsen met de Rhedense schaapskudde.
Volledig scherm
PREMIUM
Herder Cynthia Berendsen met de Rhedense schaapskudde. © Marc Pluim

Geen geld voor afrastering omdat Rhedense schaapskooi net buiten leefgebied wolf staat

RHEDEN/ ARNHEM - De Rhedense Schaapskudde moet fors investeren om haar schapen te beschermen tegen wolven. Steeds grotere delen van de Veluwe zijn benoemd tot wolvenleefgebied, waardoor schapenhouders subsidie kunnen aanvragen. De gemeenten Rheden en Arnhem vallen net buiten de boot. 

10 reacties

 • J. Zomers

  3 weken geleden
  @M broek... je moet daar borden neerzetten met een wolf erop en een streep er doorheen * verboden voor wolven *
 • Jules Vismale

  3 weken geleden
  @Joris Driepinter, en als we hier 1.000.000 woningen gaan bouwen in Nederland en er nog miljoenen mensen bij krijgen is dat zeker ook een verrijking voor Nederland? Veel van die schapen hebben veel meer last van loslopende honden en dagjesmensen die hen in de stress helpen en heeft de natuur daar iets aan? We zijn hier inderdaad gekker geworden maar dan meer door het coronavirus en overbevolking!
 • M broek

  3 weken geleden
  Buiten het leefgebied van de wolven, weten die dat dan zelf ook?????
 • Johann Janssen

  3 weken geleden
  wij zijn in dit land volledig doorgeslagen. wij "moeten" meer industriegebieden nieuwe dorpen massale veldvervuiling met glasplaten en ook nog horizonvervuilers daarbij laten wij hier wolven rondlopen en moeten wij een uitgebreid natuurgebied waar dit alles mogelijk is. en dan hebben wij het nog niet eens gehad over bio-diversiteit hoe divers wil je het hebben.
 • G.J. Guilik

  3 weken geleden
  Dit land wordt met dag gekker.

Arnhem e.o.