Volledig scherm
Herberg De Luchte aan de Zutphensestraatweg in Spankeren staat sinds afgelopen voorjaar te koop. © Marc Pluim

Geen goed bod; Herberg De Luchte in Spankeren blijft nog even dicht en te koop

SPANKEREN - Herberg De Luchte aan de Zutphensestraatweg in Spankeren blijft voorlopig te koop. ,,We hebben meer tijd nodig om een goed bod te krijgen. De biedingen die we hebben gehad, waren te mager”, zegt curator Alwin Dooijeweerd uit Zutphen. 

De Luchte, gelegen aan de doorgaande weg van Dieren naar Zutphen, werd in maart van dit jaar failliet verklaard en is sindsdien gesloten. In het verslag van de curator worden onder andere gezondheidsproblemen en privéomstandigheden aangevoerd als redenen waarom de bedrijfsvoering spaak liep. Na het faillissement volgde een openbare inschrijving. 

Volledig scherm
Herberg De Luchte in Spankeren kleurde in april en mei 2016 roze vanwege de Giro d’Italia. Op zondag 8 mei reed de internationale wielerkaravaan destijds over de Zutphensestraatweg en langs De Luchte. © Gerard Burgers

Herberg De Luchte bestaat uit een restaurant met terras, een bedrijfswoning en twee appartementen voor shortstayverhuur. Die appartementen zijn enkele jaren geleden gerealiseerd door de vorige exploitant Edwin Bos, die De Herberg vanaf 2002 runde. De appartementen hebben volgens de curator ‘goed gedraaid’.

Plannen voor uitbouw met bowlingbanen

Boven het restaurant kunnen nog vier appartementen worden gerealiseerd. Tevens liggen er plannen om naast het hoofdgebouw een uitbouw te realiseren met hotelkamers, zaalruimte en bowlingbanen. 

Herberg De Luchte bestaat al sinds 1563. De naam verwijst naar de lantaarn aan de voorgevel van het horecabedrijf. De lantaarn verspreidt licht, in vroegere tijden ook wel ‘lucht’ of ‘lugt’ genoemd. De bestuurder van de postkoets ging indertijd op het licht van de lantaarn af en wist zo dat daar een herberg was. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.