Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

'Gekmakende' kliniek hangt man uit Rheden toch weer boven het hoofd

ARNHEM - Een 24-jarige Rhedenaar is veroordeeld tot acht maanden gevangenisstraf (waarvan vier voorwaardelijk) voor vernieling van auto's, diefstal, bedreiging en belediging in Arnhem en Nijmegen.

De verdachte zei de daden te hebben begaan onder invloed van drugs en alcohol en bekende twee weken geleden nog alle feiten te hebben gepleegd. 

Daardoor is het niet verrassend dat de eis van de officier ook door de rechter nu wordt overgenomen. Een van de voorwaarden is wel opvallend: de man moet zich maximaal 24 maanden melden bij een stichting of instelling, als de reclassering dat nodig vindt. 

'Moeilijk persoon'

Twee weken geleden verklaarde de verdachte dat hij hier absoluut niet voor openstond. Hij zou dan nog liever naar de gevangenis gaan, omdat hij gek werd in die instellingen. ,,Ik kom net uit de zorg, ben een moeilijk persoon en dat gaat niet werken. Ik heb al problemen gehad met mijn ambulante begeleider en curator en functioneer niet in groepsverband.’’

De verdachte bedreigde een supermarktmedewerker in Nijmegen, maar ook een Bosnische vrouw in een treincoupé ter hoogte van de Arnhemse wijk Presikhaaf. Die vrouw hield twee weken geleden een emotioneel betoog, waarin ze aangaf dat het bij haar herinneringen ophaalde aan de Joegoslavische burgeroorlog. 

De verdachte maakte al tijdens de zitting excuses aan de vrouw en moet nu ook 750 euro betalen aan haar voor de bedreiging. Ook wordt van hem verwacht dat hij haar proceskosten van 200 euro op zich neemt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.