Volledig scherm
Rheden, 18 juni 2019. Bestuursleden SC Rheden bij kapot kleedlokaal. 202833 . Foto: Gerard Burgers © Gerard Burgers

Gemeente steunt SC Rheden financieel: stormschade was uitzonderlijk

VideoRHEDEN - Sportcombinatie Rheden ontvangt van de gemeente Rheden een bijdrage van 5.000 euro voor het herstel van Sportpark IJsselzicht. Het college is van mening dat de oorzaak van de schade veroorzaakt is onder bijzondere omstandigheden en vindt het belangrijk dat inwoners de voetbalsport kunnen blijven beoefenen.

Het noodweer van 4 juni heeft grote schade aangericht aan het sportcomplex aan de IJsselsingel waar SC Rheden voetbalt. Zo werd het dak van de kleedkamers afgerukt, lagen het scorebord, goals en dug-outs verspreid over het hoofdveld en is een lichtmast naar beneden gekomen. De club is gestart met een crowdfundactie om het herstel van de schade te kunnen betalen.

 De opgelopen schade is veel groter dan die waar de vereniging redelijkerwijs rekening mee hoefde te houden, en waarvoor zij dus verzekerd was. Vanwege de uitzonderlijke oorzaak van de schade en het ongewenste effect voor het dorp heeft het college besloten een financiële bijdrage te leveren.

De voetbalvereniging startte half juni een crowdfunding in de hoop zo 160.000 euro in te kunnen zamelen om het sportpark te herstellen en te vernieuwen. Inmiddels is net iets meer dan 6.000 euro binnen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.