Volledig scherm
Het gemeentehuis in De Steeg. © Marc Pluim

Gewoon blijven zitten kost Rheden 10,7 miljoen

DE STEEG - Blijft de gemeente Rheden zitten waar ze zit, in het gemeentehuis in De Steeg, dan komt dat haar te staan op een investering van 10,7 miljoen euro. Dit bedrag is onvermijdelijk om het gebouw in stand te houden.

Zoals bekend staat de Rhedense gemeenteraad komend jaar voor de keuze waar de organisatie in de toekomst gehuisvest moet worden. Het huidige, veertig jaar oude gebouw is op. VVD-lijsttrekker Ronald Haverkamp liet tijdens de verkiezingsstrijd al weten wat zijn partij wil: het gemeentehuis afbreken, er huizen voor in de plaats bouwen en de ambtenaren over de Rhedense dorpen verspreiden. De meeste andere partijen moeten hun mening nog vormen.

In elk geval heeft het gemeentebestuur nu de kosten op een rijtje gezet die onvermijdelijk zijn als de raad zou besluiten het gemeentehuis ongewijzigd te handhaven. Die komen neer op 10,7 miljoen. Daarvan is 3,8 miljoen nodig voor de noodzakelijke vervanging van de technische installaties, 1,6 miljoen voor asbestsanering, 3,3 miljoen om het gebouw van het huidige energielabel G op het vereiste label C te brengen en 1,1 miljoen voor tijdelijke huisvesting tijdens de werkzaamheden. 

Kiest deze raad voor deze optie, dan verandert er op het oog niets en kan het gemeentehuis nog jaren mee. Het is aan de gemeenteraad om te bepalen of hij dat wil. Hoe dan ook wordt de vernieuwing van het gemeentehuis de grootste klus voor de gemeente in de komende jaren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.