Volledig scherm
PREMIUM
Monique Mulders (links) en Jikke Göbel. © Richard Trenning

‘Hallo, ik ben nog niet dood’: Monique schreef positief boek over borstkanker

DE STEEG - Een jaar in de medische molen, omdat je borstkanker hebt. En daar een feelgoodboek over maken. Monique Mulders uit De Steeg deed het.

Hoewel ze zich hondsberoerd voelde na elke chemokuur, kijkt Monique Mulder terug op een ‘bijzonder en warm jaar’. Daarvan doet ze in een boek verslag. Indrukwekkende foto’s van alle fasen die ze doormaakte, illustreren haar verhaal. De foto’s zijn gemaakt door haar vriendin Jikke Göbel, ook uit De Steeg. Zij deed eveneens de vormgeving.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Fit worden met je eigen gewicht

    Fit worden met je eigen gewicht

    SPANKEREN - Om een fit afgetraind lichaam te krijgen hoef je niet perse naar een (dure) sportschool. Het kan ook gewoon buiten door gebruik te maken van je eigen lichaamsgewicht en spierkracht. En al helemaal als daar een speciaal calisthenicspark, zoals deze sport formeel heet, voor beschikbaar is zoals in Spankeren. Daar ging het park zaterdag open voor publiek en kan er naar hartenlust worden gesport. Initiatiefnemer Rico Mesa behoort tot de wereldtop in deze vorm van sport en wilde een dergelijk park in de eigen woonomgeving. De gemeente Rheden hapte toe en maakte de aanleg in Spankeren mogelijk. Helemaal zelf uitzoeken hoe het moet is ook niet nodig, want er worden wekelijks lessen en try-outs gegeven. (zie facebook Calisthenics Sportpark Dieren). Naast wethouder Marc Budel waren Mesa, wereldkampioen Melanie Driessen en Belgisch kampioen Dieter Vandereyd aanwezig om het goede voorbeeld te geven. Foto Rolf Hensel.

Arnhem e.o.