Volledig scherm
PREMIUM
De appelschuur van Middachten in zijn huidige, ruïneuze staat. © Marc Pluim

Herstel ‘ruïneuze’ appelschuur Middachten nabij dankzij koper én tonnen van de provincie

DE STEEG - De provincie Gelderland draagt 223.500 euro bij aan de restauratie van de oude appelschuur op het landgoed Middachten in De Steeg. Nu er in de persoon van het Ellecomse echtpaar Rooding een koper is gevonden, bestaat eindelijk de kans het rijksmonument te restaureren.

De negentiende-eeuwse appelschuur verkeert in ruïneuze staat en staat al acht jaar leeg.

Het bleek erg moeilijk iemand te vinden die bereid was te voldoen aan de voorwaarden die het landgoed Middachten voor de verkoop stelt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Muziek aan Huis in Velp en Rozendaal óók in kasteel en koeienstal
    PREMIUM

    Muziek aan Huis in Velp en Rozendaal óók in kasteel en koeienstal

    VELP/ROZENDAAL - ‘Muziekfestival in 30 huiskamers’, lonkt de kop op de voorpagina van de festivalkrant. Het getal van 30 klopt. Maar het zijn niet alleen huiskamers waarin op zondagmiddag 27 oktober in Velp en Rozendaal wordt gemusiceerd in het kader van Muziek aan Huis. Op de lijst van locaties waar de solisten, duo’s en grotere ensembles optreden, staan ook een koeienstal en Kasteel Rosendael. Daarnaast bieden enkele woon-zorginstellingen een podium.

Arnhem e.o.