Het voormalige klooster in De Steeg, waar tachtig Oost-Europeanen verblijven, staat dicht op de omliggende woningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het voormalige klooster in De Steeg, waar tachtig Oost-Europeanen verblijven, staat dicht op de omliggende woningen. © Rolf Hensel

Het ene Polenhotel is het andere niet: ‘Een feestje, dat hebben wij ook weleens’

De gemeente Rheden wil meer grip krijgen op de huisvesting van arbeidsmigranten in de gemeente. Zorgen deze mensen uit Oost-Europa dan voor overlast?

Harde muziek die door de ramen dendert, luide stemmen in een onbekende taal, lawaaiige busjes vroeg in de ochtend, blikjes bier op straat. Arbeidsmigranten zorgen in de gemeente Rheden soms voor overlast. Met name de omwonenden van het zogeheten ‘Polenhotel’ in De Steeg klagen.

Rheden wil een vinger in de pap krijgen bij de huisvesting van arbeidsmigranten. Tot op heden mogen ze zich overal vestigen waar gewoond mag worden. In de gemeente verblijven er naar schatting duizend, waarvan het overgrote deel in complexen in Velp en De Steeg.

Minder dan een derde van de duizend werkt in de gemeente zelf. De meesten verblijven hier tijdelijk en werken in slachterijen, distributiecentra en de landbouw.

‘Wij merken niets’

In het voormalige Golden Tuliphotel aan het Velperbroekcircuit (250 bewoners) was in 2019 een knokpartij en in 2018 een steekpartij. Huizen staan er niet in de buurt. Maar bedrijven die hier gevestigd zijn, ondervinden geen overlast.

,,Wij merken er helemaal niets van’’, zegt een medewerkster van Philadelphia, de organisatie voor gehandicaptenzorg aan de President Kennedylaan. Aryan Mulder van Sein, de polikliniek voor epilepsie, zegt hetzelfde.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.