De Arnhemsche Orkest Vereeniging in 1932 in concertgebouw Musis Sacrum in Arnhem. In 1949 ging het orkest Het Gelders Orkest heten.
Volledig scherm
PREMIUM
De Arnhemsche Orkest Vereeniging in 1932 in concertgebouw Musis Sacrum in Arnhem. In 1949 ging het orkest Het Gelders Orkest heten. © Gelders Archief

Het Gelders Orkest voor de allerlaatste keer zelfstandig op het podium

ARNHEM / NIJMEGEN - Het Gelders Orkest speelt dit weekend zijn laatste concert als zelfstandig orkest. Het Gelders Orkest houdt op te bestaan en fuseert met het Orkest van het Oosten uit Enschede. De naam Het Gelders Orkest verdwijnt.

Als zondagmiddag in de Nijmeegse Vereeniging de laatste klanken van Sjostakovitsj’ negende symfonie uitsterven, neemt de geschiedenis een forse stap. Het einde van een lange geschiedenis betekent ook een nieuw begin, want de fusie leidt volgens insiders eerder een verbetering in dan een verslechtering. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.