Volledig scherm
Peter Lokhorst (l) en Jos Wortelboer. op de nieuwe locatie. foto Marc Pluim

Hockeyclub MHC Dieren verhuist na halve eeuw

DIEREN - Hockeyclub MHC Dieren verlaat na ruim een halve eeuw de Admiraal Helfrichlaan. De oude voetbalvelden van Gazelle Nieuwland – in 2012 gefuseerd met Erica '76 tot vv Dieren – worden het nieuwe thuis van de hockeyers.

De verhuizing is een mijlpaal voor de vereniging. „Of het uniek is dat een hockeyclub , weet ik niet. Maar ik kan zo geen voorbeeld noemen van een club die is verhuisd van plek a naar b. Een zeldzaamheid is het sowieso", zegt voorzitter Jos Wortelboer.

Spannend
De entree komt aan het einde van de Imboslaan. Medio maart starten de grondwerkzaamheden, in de zomer moet alles klaar zijn. Wortelboer: „Wij willen eigenlijk in juni al over. Dat wordt spannend. De selectieteams gaan begin augustus weer trainen. In september begint het nieuwe seizoen."

Ruige bende
Op dit moment is het nog een ruige bende aan de Imboslaan, met geknakte en roestige doelpalen. Straks staat er een fonkelnieuw clubhuis en liggen er twee nieuwe zandingestrooide kunstgrasvelden. De nieuwbouw en verlichting wordt door de club gefinancierd met een lening. „Het wordt een clubhuis dat past in de omgeving en bij de sfeer van onze familieclub. Een gebouw van hout en glas met een gezellige kantine en twee kleedkamers", zegt Peter Lokhorst, lid van de nieuwbouwcommissie van MHC Dieren.

Arnhem e.o.