Volledig scherm
PREMIUM
Schrijver Edo Brands moest met zijn lelijke eend hasj naar Spanje brengen. ,,Vrouwen zouden ons daar verwennen.’’ © Erik van 't Hullenaar

Hoe Edo Brands zich redde uit een Marokkaans hasj-avontuur

interviewVELP - Een spannende belevenis die hij als 21-jarige student beleefde in Marokko, inspireerde de nu 61-jarige Edo Brands uit Velp tot het schrijven van het boek Marokkaans Licht.

Het jaar 1978. Samen met een vriend was Edo Brands op vakantie. In een lelijk eendje. Op de achterkant van de auto een afbeelding van een reusachtige joint en de tekst A thing of beauty is a joint forever.

Tegen hun ouders hadden ze maar niet gezegd dat Marokko het reisdoel was. En daar gebeurde het inderdaad, op de terugweg naar huis. In het Rifgebergte stuitten ze op een Mercedes die dwars op de weg stond. ,,We werden door enkele mannen gedwongen achter hen aan te rijden. We probeerden nog wel te ontsnappen, maar dat lukte niet. Onze auto werd bekogeld met stenen en stokken. De deuken zaten erin.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.