Diana Keizer (tweede van links)  van het College van Bestuur van Van Hall Larenstein toont trots de oorkonde van de SustainBull te midden van haar team.
Volledig scherm
Diana Keizer (tweede van links) van het College van Bestuur van Van Hall Larenstein toont trots de oorkonde van de SustainBull te midden van haar team. © Van Hall Larenstein

Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp duurzaamste onderwijsinstelling

VELP - Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp is voor het tweede achtereenvolgende jaar gelauwerd als duurzaamste hogeschool van Nederland. 

In de totale ranglijst van van de SustainaBul steeg de hogeschool zelfs naar plek twee, nog maar een punt verwijderd van de hoogste tree. 

De  SustainaBul is sinds 2012 de jaarlijkse door Studenten voor Morgen gemaakte ranglijst tussen Nederlandse hogeronderwijsinstellingen. De beoordelaars letten op de duurzaamheid binnen onderwijs, bedrijfsvoering, onderzoek en aanverwanten. 

De SustainaBul 2019 telde achttien deelnemers, waarvan tien universiteiten en acht hbo’s.  De  Eindhoven University of Technology eindigde als winnaar vanwege hun uitmuntende uitwisseling van kennis en hun onderzoek naar ijzerpoeder als energiebron. 

Wageningen Universiteit

In een andere ranglijst, opgesteld door vijftien ‘studenten van morgen’ is de Wageningen Universiteit de beste, gevolgd door Van Hall Larenstein. 

Diane Keizer van het  College van Bestuur van Van Hall Larenstein reageert: ,,Ik ben ontzettend trots op dit resultaat en de erkenning die we krijgen voor onze inspanningen, ook van collega-instellingen. Mijn complimenten voor iedereen binnen Van Hall Larenstein die hier een bijdrage aan heeft geleverd.”

Op 29 mei 2020 zal Van Hall Larenstein gastheer zijn van de Nationale Dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs, en daarmee ook voor de SustainaBul.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.