Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Hoog Rijdende Rechter-gehalte bij Velpse burenruzie: ‘De auto’s werden steeds groter’

VELP - Bedrijfswagens van de buurman op een te kleine parkeerplaats, met verkeersonveilige situaties als gevolg. Vuilcontainers van dezelfde buurman op zijn erf. Een afvoerpijpje uit de muur van die buurman waaruit al dan niet vervuild water op zijn terrein stroomt. 

Om aan al die overlast een eind aan te maken had de eigenaar van een carrosseriebedrijf aan de Zuider Paralelweg te Velp gisteren een kort geding tegen deze buurman aangespannen, met een dwangsommen tot 500 euro per dag en een maximum van 30.000 euro.

Nadat de partijen tegen het einde van zitting door rechter voor overleg naar buiten waren gestuurd, kwamen ze al snel tot overeenstemming over het afvoerpijpje: dat zal op kosten van de buurman worden aangesloten op het riool.

Het probleem met de vuilcontainers bleek al opgelost doordat de eiser zijn perceel met een hek onlangs  heeft afgeschermd. De omstreden parkeerplek bleef een (te) heet hangijzer. Daarover doet de rechter as. vrijdag om 14.00 uur uitspraak.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.