Hoogbejaarde vrouw slachtoffer van woningoverval in Velp

UPDATE + VIDEOVELP - Een woning aan de Bankertlaan in Velp is woensdagavond overvallen. Agenten zijn in de woning aanwezig en nemen de verklaring van het slachtoffer op. Volgens een omwonende gaat het om een hoogbejaarde vrouw. Zij zou in de negentig zijn en weduwe.

De politie is met twee auto’s aanwezig. Ook is er recherche op de melding afgekomen. Een agent maakt onder meer foto’s van de buitenkant van de woning.

De officier van dienst laat weten dat de politie op een ‘verdachte situatie’ heeft gereageerd. Volgens de agent is één persoon licht gewond geraakt. Ze wil niet bevestigen dat het om de bewoonster van de woning gaat. Verder wil zij niets vertellen.

Buurtpreventie

De melding van de overval was even voor 19.00 uur. Het gaat om een vrijstaande woning in een chique buurt. Na de melding zijn ook buurtbewoners die betrokken zijn bij een preventie-app naar de straat gekomen.

Zij hebben besloten de deuren langs te gaan om vooral oudere bewoners te waarschuwen ’s avonds de deur niet te openen voor vreemden. Dat leverde meteen een aantal extra aanmeldingen op voor de app.

Volgens een wijkbewoner zou de overval rond 18.15 of 18.30 uur zijn gepleegd. ,,Te triest voor woorden.’’ Ze besluit met een buurvrouw een wijntje te drinken tegen de schrik.

Volledig scherm
Aan de Bankertlaan in Velp is een woning overvallen. © Timo Bouman/Persbureau Heitink

Arnhem e.o.