Volledig scherm
Nadat het pand geventileerd was, mochten de aanwezigen weer naar binnen. © Roland Heitink / Persbureau Heitink

Hotel De Valkenberg ontruimd om gevallen sigaret

RHEDEN - De brandweer heeft donderdagavond moeten uitrukken naar hotel De Valkenberg in Rheden omdat er een klein brandje was ontstaan. Een sigaret was door een rooster op een aantal bladeren gevallen die daardoor begonnen te smeulen. Dit veroorzaakte veel rook. Uit voorzorg werd het hotel ontruimd.

Op het moment dat de brandweer bij het hotel aan de Arnhemsestraatweg arriveerde, werd de boosdoener ontdekt.

Rookschade
De smeulende bladeren konden snel gedoofd worden en het pand werd geventileerd. Nadat het gebouw weer rookvrij was konden de 24 mensen die geëvacueerd waren, weer naar binnen. De keuken van het hotel heeft lichte rookschade opgelopen.

  1. Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad
    COLUMN

    Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad

    Een wereldgoal in Lent, die je normaal alleen op de PlayStation ziet. Met een omhaal maakt Niek Temmink namens DVOL diep in blessuretijd de 1-1 tegen het Arnhemse Eendracht. Na die goal gebeurt er - op een warme oktobermiddag, die in de tweede helft broeierig heet wordt - van alles. De Arnhemmers koken van frustratie, een DVOL-speler gaat grijpend naar zijn hoofd naar de grond en scheidsrechter El Hassnaoui beloont na het affluiten een Eendrachtspeler met rood voor zijn fanatieke protest.

Arnhem e.o.