Volledig scherm
Een minuut stilte voor de wedstrijd van het eenmalig in het zwart spelende SC Rheden. © Martin de Jong

Indrukwekkend en emotioneel eerbetoon aan overleden Niek (video)

RHEDEN - Met fakkels, spandoeken en uitbundig vloeiende tranen was er zondag een indrukwekkend en emotioneel eerbetoon aan de overleden Niek van Binsbergen, voorafgaand aan de wedstrijd tussen het eerste elftal van 'zijn' SC Rheden en Rood Wit uit Groesbeek.

De 22-jarige Rhedenaar kwam een week eerder om het leven bij een noodlottig ongeval. Hij werd op het traject tussen Arnhem-Velperpoort en Zevenaar aangereden door een trein en overleefde de klap niet.

Zwart tenue
De wedstrijd van zijn team SC Rheden 3 werd voor deze zondag afgelast. Het eerste team van de club speelde wel, voor de gelegenheid in een zwart tenue. De spelers stonden voor de wedstrijd arm in arm en ontstaken een fakkel. Er werd een minuut stilte gehouden. Ook zijn teamgenoten en vrienden langs de kant ontstaken fakkels en zetten het sportpark in een waas van rode en witte rook.

Langs de lijn stonden zij bovendien met een spandoek, als herinnering aan Niek. Misschien nog wel indrukwekkender was het minutenlange applaus dat klonk, nadat de scheidsrechter de wedstrijd in de derde minuut even had stilgelegd.

3-0 overwinning
De wedstrijd tussen SC Rheden en Rood Wit eindigde in een 3-0 overwinning voor de thuisploeg. Symbolischer kon het bijna niet, omdat Niek zijn wedstrijden in het derde altijd in het shirt met nummer 3 speelde.

Het ingelijste shirt met dat nummer werd na de wedstrijd overhandigd aan selectiespeler Mark van Binsbergen, de neef van Niek.

Bekijk hier de video met het indrukwekkende eerbetoon voor de wedstrijd.

Volledig scherm
Minuten na het begin van de wedstrijd was de rook voor Niek nog niet weggetrokken. © Martin de Jongh
Volledig scherm
Het sportpark in Rheden wordt in een rood-witte waas gezet als eerbetoon aan de overleden Niek van Binsbergen. © Martin de Jongh
Volledig scherm
Een spandoek voor de overleden Niek van Binsbergen. © Martin de Jongh

Arnhem e.o.