Volledig scherm
De Arnhemseweg in Rheden markeert de begrenzing © Google Streetview

Inwoners Rheden-West krijgen enquête over leefbaarheid in de wijk

RHEDEN - Inwoners van Rheden-West ontvangen volgende week een enquête in de bus met vragen over de leefbaarheid in hun buurt. De enquête is afkomstig van eerstejaarsstudenten van de opleiding Management van de Leefomgeving van Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp.

De studenten doen onderzoek naar de leefbaarheid in de buurt in opdracht  van dorpsvereniging Rhedens Dorpsbelang en van de gemeente Rheden. 

Zij gebruiken de resultaten voor het maken van nieuwe plannen voor het dorp. De enquête geeft inwoners het zuidwestelijk deel van Rheden (ten zuiden van de Arnhemseweg) de mogelijkheid hun mening te geven over diverse aspecten van de leefbaarheid. Wat vinden inwoners bijvoorbeeld van de voorzieningen en de sociale contacten? De enquête kan anoniem ingevuld worden. 

Op 28 januari volgen de resultaten

Dinsdagavond 28 januari worden de resultaten van het onderzoek in het Dorpshuis in Rheden gepresenteerd. Aanwezigen kunnen er dan over met elkaar in gesprek. Iedereen is dan welkom. De komende jaren vragen studenten ook inwoners van andere buurten en dorpen in de gemeente Rheden naar hun mening. Voor de studenten is dit een eerste kennismaking met het werk. 

Meer informatie over het onderzoek is te vinden op rhedensdorpsbelang.nl

Arnhem e.o.