Een krat voor de beschermingsmiddelen die inwoners en ondernemers vanaf nu kunnen inleveren, bij de kazerne in Dieren.
Volledig scherm
Een krat voor de beschermingsmiddelen die inwoners en ondernemers vanaf nu kunnen inleveren, bij de kazerne in Dieren. © Melvin/Persbureau Heitink

Inzamelactie beschermende middelen bij brandweer Velp, Dieren en Rheden

VELP / DIEREN / RHEDEN - Inwoners en ondernemers kunnen vanaf nu iedere dinsdag en donderdag medische beschermingsmiddelen inleveren bij de brandweerkazernes in Velp, Dieren en Rheden. 

Door het dreigende tekort aan onder meer mondkapjes in ziekenhuizen en andere zorgorganisaties zijn de gemeenten Rheden en Rozendaal de inzamelactie gestart. 

Iedereen is welkom om bij de kazernes beschermingsmiddelen af te geven. Het gaat om mondmaskers (type FFP1, FFP2 en FFP3), chirurgische maskers, schorten, handschoenen, beschermingsbrillen, desinfectantia, diagnostische testen en beademingsapparatuur.

Kratten

Een belangrijke eis is dat de materialen ongebruikt moeten zijn en in de originele, gesloten verpakking zitten. Ze mogen niet over de houdbaarheidsdatum zijn. 

Bij de brandweerkazernes staan kratten om de middelen in te deponeren. Het inzamelen van de spullen gebeurt zolang dat nodig is of totdat er niets meer wordt aangeleverd. 

Voorlopig alle dinsdagen en donderdagen tussen 10.00 en 16.00 kunnen mensen met de benodigde spullen terecht bij de kazernes in Velp (Noorder Parallelweg 21), Dieren (Burgemeester Bloemersstraat 1) en Rheden (Worth Rhedenseweg 66).

Arnhem e.o.