Henk Aalbers (rechts Kees Jansen.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk Aalbers (rechts Kees Jansen. © DG

‘Je had laatst weer zo’n leuk stukje. Ik weet alleen niet meer waar dat over ging’

Column Van StreekTerwijl mijn vrouw in een winkel was, was ik even gaan zitten op een bankje op het plein. De zon scheen. ,,Je denkt zeker na over je volgende column”, zei een passerende vrouw, die ik niet kende. 

Quote

Mijn oeuvre bleek onderwerp van onderzoek! Alleen al daardoor voelde ik me gevleid

Ze klonk desondanks nogal amicaal. Toen ze mijn verbaasde blik zag, zei ze: ,,Jij kent mij niet, maar ik ken jóu wel. Van de foto in de krant.” Ze vond mijn stukjes leuk. Ik bedankte haar uiteraard.

Af en toe krijg ik respons van lezers, in de meeste gevallen gelukkig positieve. Laatst nog, op het trottoir voor de supermarkt. ,,Hij was weer leuk!”, zei een kennis. Ik keek haar vragend aan. ,,Je had laatst weer zo’n leuk stukje. Ik weet alleen niet meer waar dat toen over ging. Misschien weet je het zelf nog?” Nee, ik wist het niet meer. Maar toch bedankt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.