Volledig scherm
PREMIUM
De eerste versie van het Joodse monument in Ellecom. De tweede wordt nagenoeg hetzelfde. © Marina Popova

Joods monument keert terug in Ellecom

ELLECOM - Het monument voor de Joodse slachtoffers van SS-opleidingskamp Avegoor keert terug in Ellecom. Beeldhouwer Harry de Leeuw uit Rheden is bezig een nieuwe versie te maken van het op 12 maart gestolen kunstwerk. Hij is ook degene die in 1998 de eerste versie maakte.

Het bronzen monument werd indertijd gestolen door er een spanband omheen te binden en het met een auto uit de grond te trekken. De daders zijn nooit gepakt. Harry de Leeuw zegt dat diefstal in de toekomst haast onmogelijk wordt. ,,We gaan het beeld bevestigen op een betonnen blok van honderden kilo's zwaar, binnenin voorzien van roestvrijstalen staven zodat je het brons ook niet af kunt zagen." 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Fit worden met je eigen gewicht

    Fit worden met je eigen gewicht

    SPANKEREN - Om een fit afgetraind lichaam te krijgen hoef je niet perse naar een (dure) sportschool. Het kan ook gewoon buiten door gebruik te maken van je eigen lichaamsgewicht en spierkracht. En al helemaal als daar een speciaal calisthenicspark, zoals deze sport formeel heet, voor beschikbaar is zoals in Spankeren. Daar ging het park zaterdag open voor publiek en kan er naar hartenlust worden gesport. Initiatiefnemer Rico Mesa behoort tot de wereldtop in deze vorm van sport en wilde een dergelijk park in de eigen woonomgeving. De gemeente Rheden hapte toe en maakte de aanleg in Spankeren mogelijk. Helemaal zelf uitzoeken hoe het moet is ook niet nodig, want er worden wekelijks lessen en try-outs gegeven. (zie facebook Calisthenics Sportpark Dieren). Naast wethouder Marc Budel waren Mesa, wereldkampioen Melanie Driessen en Belgisch kampioen Dieter Vandereyd aanwezig om het goede voorbeeld te geven. Foto Rolf Hensel.

Arnhem e.o.