Volledig scherm
De goudsmeden van Juweliershuis Aalbers zijn nu 'live' te volgen. foto Marc Pluim

Juweliershuis Aalbers in Velp flink verbouwd

VELP - Na een enorme verbouwing is Juweliershuis Aalbers in Velp vanaf donderdag weer geopend.

De voorbije drie weken was de winkel gesloten en konden klanten terecht bij een tijdelijk onderkomen aan de overkant van de Velpse Hoofdstraat. Volgens eigenaar Hans Aalbers was de opknapbeurt noodzakelijk. Vorig jaar had hij twee keuzes: „Trendvolger of trendsetter zijn”, aldus de Velpse ondernemer.

Zwitserland
Hij ging voor de tweede optie. In januari werd begonnen met het uitwerken van de plannen voor een compleet vernieuwd pand. Aalbers reisde daarna geregeld naar Zwitserland om te overleggen met grote sieradenmerken over de inrichting van zijn zaak.

Overvallen
Daar is een aantal nieuwe 'corners' met exclusieve horloges en halskettingen uit het buitenland uit voortgekomen. Verder is het nu mogelijk de goudsmeden van Juweliershuis Aalbers vanachter een raam 'live' aan het werk te zien en is de beveiliging van het gebouw aangescherpt. In het verleden werd Aalbers vaak overvallen. Welke veiligheidsmaatregelen precies zijn getroffen, wil hij liever niet zeggen. Ook over het kostenplaatje van de metamorfose doet hij geen uitspraken. „Maar deze operatie kost inderdaad meer dan 1 ton.”

Met de nieuwe inrichting kan Aalbers weer tien jaar vooruit, verwacht hij. Om dat te vieren, wordt bij alle bejaardentehuizen in Velp vandaag getrakteerd op gebak.

Volledig scherm
Bij Juweliershuis Aalbers werd de voorbije weken flink geklust. foto Marc Pluim
Volledig scherm
Eigenaar Hans Aalbers in zijn compleet vernieuwde juweliershuis. foto Marc Pluim

Arnhem e.o.