Volledig scherm
Kees Momma tijdens een eerder optreden bij DWDD. Donderdag 10 oktober is hij er weer te gast. © BNNVARA

Kees Momma presenteert bij DWDD levensechte tekening van de ArenA: ‘Een prestatie van megaformaat’

VELP - Kees Momma, de autistische hoofdpersoon uit de bekroonde tv-documentaire Het beste voor Kees, is donderdag 10 oktober te gast in het televisieprogramma De Wereld Draait Door. In de uitzending presenteert de Velpenaar een levensechte tekening van de Johan Cruijff ArenA. 

De tekening van het voetbalstadion vol stalen buisconstructies en duizenden zitjes was volgens Kees ‘de moeilijkste opdracht die hij ooit aangenomen heeft’. ‘Om zo’n enorme kijk-kuip zo strak mogelijk op papier te krijgen; dat is allesbehalve een gemakkelijke opgave’. Hij noemt de tekening een meesterwerk en een ‘prestatie van megaformaat'. 

In de Johan Cruijff ArenA moet in een later stadium de première plaatsvinden van de vervolgdocumentaire Kees vliegt uit, die Doclines in samenwerking met HandicapNL via crowdfunding voor elkaar wil krijgen. Daarom is deze tekening ook gemaakt. 

Zorg en huisvesting

Volledig scherm
Still uit de documentaire Het beste voor Kees © Monique Nolte

Met het opgehaalde geld willen Doclines en HandicapNL de documentaire maken én betere zorg en huisvesting voor mensen met autisme realiseren. ‘Met de documentaire Kees vliegt uit willen Kees en zijn ouders meer aandacht vragen voor mensen met autisme, voor wie het moeilijk is goede zorg en huisvesting te vinden’, aldus de initiatiefnemers. 

,,Het zou fantastisch zijn als veel Nederlanders dit initiatief steunen en zo de documentaire en de daarmee verbonden activiteiten ten behoeve van autistische mensen mogelijk maken", aldus documentairemaakster Monique Nolte. 

Op de dag dat Kees Momma zijn tekening presenteert bij DWDD, is vanaf 18.00 uur op het YouTube-kanaal van Doclines een video te zien waarin Momma tijdens het tekenen is gefilmd. 

Tweede keer DWDD

Momma was 28 maart ook al te gast bij DWDD. Toen praatte hij met presentator Matthijs van Nieuwkerk over de crowdfundactie, waarmee hij geld wil inzamelen voor het vervolg van de bekroonde documentaire Het beste voor Kees. Hij kwam wel pas aan tafel toen zijn item begon, want hij kan niet tegen het geluid van de leader. De uitzending werd enthousiast ontvangen door kijkers. 

Meer informatie over de première en de crowdfunding is te vinden op www.keesvliegtuit.nl.

Arnhem e.o.