Volledig scherm
PREMIUM
Om de beurt mogen de kinderen inslaan op de handschoenen van Jhon van Beukering. © Gerard Burgers

Kinderen Velp-Zuid sporten met bekende voetbalbroers Van Beukering uit hun eigen wijk

VELP - De bekende voetbalbroers Jhon en Dennis van Beukering sporten op woensdagmiddag met kinderen en ouderen uit hun eigen wijk Velp-Zuid.

'Goed stoten, niet van die halve stoten'. Jhon van Beukering kijkt de jongen die tegenover hem staat uitdagend aan. Met zijn bokshandschoenen vangt hij de klappen van de piepjonge bokser voor hem op. Dan maakt Jhon een eind aan de oefening en stapt hij opzij naar de volgende kandidaat. Ook die mag op hem inrammen.

Iedereen wil wel sporten met de bekende voetbalbroers

Jhon en zijn broer Dennis van Beukering leiden op deze woensdagmiddag het sportuurtje van de Kidsclub in buurthuis De Poort in Velp-Zuid. Het is druk: iedereen wil wel sporten met deze bekende voetbalmannen. Jhon is oud-profvoetballer en tegenwoordig trainer bij sportclub Veluwezoom in Velp. 

Dennis is hoofdtrainer bij Sportclub Silvolde en trainer bij Vitesse Onder 19. Maar bovenal zijn de twee echte jongens uit de wijk Velp-Zuid. Ze kennen de gebruiken en spreken de taal. Het voelt vertrouwd dat ze hier zijn. 

Stini Westdorp, bestuursvoorzitter van De Poort, staat er goedkeurend bij te kijken. Ze zegt hoe belangrijk het is dat ook kinderen uit gezinnen met een kleinere portemonnee meedoen aan sportieve en andere recreatieve activiteiten. In Velp-Zuid heb je veel van dat soort gezinnen. ,,We werken intensief samen met basisschool Het Kasteel. We zitten in hetzelfde gebouw en mogen hun gymzaal voor deze activiteit gebruiken.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.