Volledig scherm
PREMIUM
Krista fleming geeft kickbokstherapie aan jongeren. © Erik van 't Hullenaar

Krista maakt tieners weerbaar, desnoods met kickboksen: ‘Je lost niet alles op met praten’

VELP - Ooit was kickboksen – en het vellen van tegenstanders – haar doel. Nu gebruikt Krista Fleming de sport slechts als middel. ,,Door mensen weerbaarder te maken, wil ik ze helpen gelukkig te worden.’’’

Quote

Raak je verslaafd aan je smartphone, speel je nauwelijks buiten. Het belang van buitenspe­len, ook voor volwasse­nen, wordt enorm onderschat.

Krista Fleming

Samen met Lisa Bosveld verlaat Krista Fleming – 43, zweetparels op haar voorhoofd – de dojo. Fleming trekt haar bokshandschoenen uit. Recent zag ze de documentaire over Rico Verhoeven. ,,Herkenbaar. Een leven dat totaal in het teken van topsport staat.”

In 2007 werd Fleming wereldkampioen kickboksen. Een paar jaar later stopte ze als vechtsporter.

,,Gelukkig: gezond is een leven in de top niet. En ik had nog twee dromen die ik wilde realiseren.” Het bewijs dat haar eerste droom (moeder worden) is uitgekomen, zet thee op tafel: gastheertje Roann – gezegend met een bos blonde krullen.

In de pas in gebruik genomen tweede KF Action-vestiging in Velp werkt Fleming – inmiddels afgestudeerd als lichaamsgerichte traumatherapeut – aan haar tweede droom. ,,Jonge mensen die niet lekker in hun vel zitten, weerbaarder maken en helpen het geluk te vinden.”

Hoe? ,,Ik houd niet van labels plakken. Niet op mensen, niet op wat ik doe.” Op verzoek waagt ze een poging. ,,Kickbokstherapie? Wat vind jij, Lisa?”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.