Volledig scherm
PREMIUM
Twee sprintende wielrenners. Eentje in het geel, de ander in het groen. Een kunststukje van Mike Teunissen, een kunstwerk van Velpenaar Hubert van Soest. © Rolf Hensel

Kunststukje Mike Teunissen bij start Tour de France tot kunst verheven

VELP - Van fietsafval kunst maken. Hubert van Soest uit Velp doet niets liever dan dat. Zeker nu de Tour de France hem elke dag nieuwe inspiratie biedt. De kunstenaar was diep onder de indruk van de etappeoverwinning van Mike Teunissen in de Tour de France. Na dertig jaar kon eindelijk weer eens een Nederlandse wielrenner de gele trui aantrekken. 

Een paar dagen later had de Velpenaar het kunststukje van Teunissen (zie ook onderstaande video), die Peter Sagan met een banddikte klopte, tot kunst verheven. Twee sprintende wielrenners. Eentje in het geel, de ander in het groen. Die gele is Teunissen uiteraard, die ook in het kunstwerk met een banddikte voorsprong de finish passeert.

Het kunstwerk is gemaakt van een in onbruik geraakte fietsketting. Bij het creëren ervan heeft Van Soest goed gekeken naar de finishfoto. ,,Teunissen zat meer voorovergebogen dan Sagan”, constateert de kunstenaar, die zelf ook graag op een racefiets zit. Gevalletje paplepel, want ook zijn vader was wielrenner. ,,Heeft zelfs ooit nog meegedaan aan het WK voor amateurs.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.