laden en lossen
Volledig scherm
laden en lossen © Ralph Van Wolffelaar

Laden en lossen bij winkels mag vanwege de coronacrisis nu 24 uur per dag in Rheden

DE STEEG - De laad- en lostijden bij winkels in de gemeente Rheden worden geheel vrijgegeven. Dit betekent dat er 24 uur per dag laad- en losactiviteiten kunnen plaatsvinden. De maatregel is tijdelijk.

Burgemeester en wethouders van Rheden hebben dit besluit dinsdag genomen omdat de winkels als gevolg van de coronacrisis hinder ondervinden van de bestaande, beperkte laad- en lostijden. Dit geldt niet alleen voor de voedingswinkels, maar voor allemaal. Tot op heden mocht niet voor 7.00 uur gelost en geladen worden en niet na 19.00 uur .

Betere bevoorrading van winkels

De verruiming zorgt voor een betere bevoorrading van winkels die hun openingstijden aanpassen of voor supermarkten, bakkers en slagers die meer leveringen krijgen vanwege de coronacrisis.

De verruiming van de regels heeft een tijdelijk karakter en stopt na de crisis. De laad- en lostijden gaan dan terug naar de oorspronkelijke tijden.

De verruiming van de tijden zou kunnen leiden tot overlast voor omwonenden. Door het coronavirus is er echter een uitzonderlijke situatie ontstaan en is een optimale bevoorrading van alle winkels hard nodig, aldus het Rhedense college.

Eerst een onderzoek doen, kan niet

Omdat de situatie door het coronavirus zo urgent is, kan er niet eerst een onderzoek plaatsvinden naar de effecten voor de omwonenden van winkels.

Mochten omwonenden toch ernstige hinder ondervinden van het laden en lossen dan kunnen zij contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer (026) 49 76 911.

Landelijk hebben onder andere de ondernemersvereniging evofenedex (15.000 bedrijven uit de transportsector) en Transport en Logistiek Nederland (5.000 leden) een oproep gedaan om de laad- en lostijden te verruimen. Ook  andere gemeentes hebben daarom de laad- en lostijden aangepast.

Arnhem e.o.