Leny Woudstra uit Dieren: ,,Ik mis vooral de gesprekken bij de koffieautomaat.''
Volledig scherm
PREMIUM
Leny Woudstra uit Dieren: ,,Ik mis vooral de gesprekken bij de koffieautomaat.'' © Rolf Hensel

Leny (79) voelt zich best eenzaam: ‘Herinneringen krijgen pas glans als ze verteld worden’

Denk aan elkaarMaar ze heeft toch een man, leuke kinderen én kleinkinderen? Een mooi huis in Dieren? Geen woord van gelogen. Achter de kleurrijke kleding van Leny Woudstra (79) schuilt echter een vrouw die zich eenzaam voelt en verlangt naar blijvende, zinvolle contacten. ,,Ik voel me weer het afgewezen kind.”

3 reacties

 • A Gerritsen

  2 maanden geleden
  Ik begrijp u. Maar toch..blijf nietbthuis zitten wachten, het komt niet op een serveerblaadje naar u toe. Er is nog zoveel zinnigs te doen wat u veel kan http://opleveren.Ga bij een vereniging, sportclub, zoek een hobby. Mantelzorg, vrijwilliggerswerk. Gastvrouw in ziekenhuis of bejasrdenhuis. Echt er zijn zoveel mogelijkheden en kansen. O ja, vrijwilliger in een hospice, daar kun je diepe warme kontakten door krijgen. Of start een eetclub. Echt er is zoveel, maar je moet zelf wel het initiatief nemen.
 • Anton Rombouts

  2 maanden geleden
  Nooit blijven hangen in het verleden! Heb zelf mijn vrouw verloren + en onze 3 kinderen wonen zelfstandig. Kom niets te kort! Mijn advies is: ga vrijwilligers werk doen of mantelzorgen...ipv zelfmedelijden....dan merk je vanzelf hoe goed je het hebt,wat je nog wel hebt.
 • Wilma van Well

  2 maanden geleden
  Beste mevrouw Leny, U lijkt mij uitermate geknipt oor vrijwilligerswerk! Er zal toch ook welzijnswerk in uw gemeente zijn lijkt me. De gemeente zal u ongetwijfeld kunnen vertellen waar u moet zijn daarvoor. Ik denk dat er velen zijn die net als u behoefte hebben aan kontakt. Het allerbeste en succes!
 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”