De trein staat stil net na de Lentsesteeg nadat hij maandagmiddag het voorwiel van een fietser heeft geraakt.
Volledig scherm
De trein staat stil net na de Lentsesteeg nadat hij maandagmiddag het voorwiel van een fietser heeft geraakt. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

Levensgevaarlijke overweg in Rheden ligt op een drukgebruikte route

RHEDEN - Opnieuw ging het maar net goed op de onbewaakte overweg op de Lentsesteeg in Rheden. Een man op een elektrische fiets verloor maandagmiddag bij een botsing met een trein alleen zijn voorwiel, niet zijn leven. 

4 reacties

 • H.F.W. van Zwam

  1 maand geleden
  Als jongere, wonend in Rheden en schoolgaand in Velp, honderden keren deze overgang gepasseerd. Maar wel altijd uitkijken! Zelfs tijdens oversteken links en rechts blijven kijken. Je kunt daar heel ver over het spoor kijken. Maar ..... met oordopjes in ben je natuurlijk wel een groot deel van je contact met omgeving kwijt. Het ligt niet aan de overgang maar de passerende mens die niet alert is en risico's neemt.
 • Colijn van Aanris

  1 maand geleden
  Een snelle meting op Google Maps leert dat het 100m scheelt om om te rijden via de Oranjeweg. Dus: bespaar je de moeite en het geld en gooi de overweg helemaal op slot.
 • Peter Sinon

  1 maand geleden
  De tekst ("drukgebruikte route") suggereert een situatie die er feitelijk niet is, het is er hoegenaamd nooit druk. Wel lijkt het soms of mensen steeds minder gevoel voor lijfsbehoud hebben: niet of slecht kijken op zo'n onbewaakte overgang, met een scooter of bakfiets proberen over te steken waar je aan de overkant niet vlot weg kunt komen. En inderdaad: te ver uiteen staande hekken. Die onderdoorgang gaat naar verwachting overigens plm. 800.000,- kosten.
 • R. Fluit

  1 maand geleden
  Waarom moet dit zooooo lang duren?
 1. Autobelasting op de schop? Betalen per gram co2
  Play

  Autobelas­ting op de schop? Betalen per gram co2

 2. Rutte: 'Versoepelen, maar wel met pauzeknop'
  Play

  Rutte: 'Versoepe­len, maar wel met pauzeknop'

Arnhem e.o.