Volledig scherm
Lantaarnpaal © PZC

Liander heeft geen tijd: buurt Dieren in het donker

DIEREN - In een deel van de Oranjebuurt in Dieren doen de straatlantaarns het al twee en een halve week niet meer. Het betreft grote delen van de Oranje Nassaustraat, de Koningin Mariastraat en de Buitensingel. Een kabelbreuk is de oorzaak van de storing. 

Netbeheerder Liander heeft aan de gemeente laten weten voorlopig geen tijd te hebben om de breuk te repareren. Personele problemen zijn daarvan de oorzaak. Pas op 26 maart gaat het bedrijf ermee aan de slag. De buurt zou dan een maand in het donker hebben gezeten.

Onacceptabel

Een woordvoerder van de gemeente Rheden laat weten 26 maart ‘onacceptabel’ te vinden. ,,We proberen voor zover mogelijk de druk bij Liander op te voeren zodat de storing eerder verholpen wordt. Volgende week gaan we met Liander in gesprek.”

Ziut is het bedrijf dat voor de gemeente de storingen aan de straatverlichting oplost, maar dat bedrijf kan pas iets doen als Liander de kabelbreuk heeft gerepareerd. ,,Je ziet ’s avonds geen hand voor ogen”, zegt een buurtbewoner. Volgens hem betreft het een ‘inbraakgevoelige’ buurt die baat heeft bij een goede straatverlichting. Hij en zijn buurman hebben in de afgelopen weken verscheidene vergeefse pogingen gedaan om via de gemeente duidelijkheid te krijgen. ,,We hebben gemaild en gebeld, maar we zijn niets wijzer geworden.”

Niet meer aan

Op dinsdag 26 februari was er in de wijk een storing die ook woningen trof. Diezelfde dag hadden de huizen weer stroom, maar de straatlantaarns in bovengenoemde straten zijn vanaf dat moment niet meer aan gegaan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.