Volledig scherm
Betsie Dam-Jansen na de uitreking van het lintje temidden van belangstellenden. © Rolf Hensel

Lintjesregen daalt ook neer in de gemeenten Rheden en Rozendaal

RHEDEN/ ROZENDAAL - Ook in de gemeenten Rheden en Rozendaal heeft zijne majesteit dit jaar een onderscheidingenregen laten neerdalen. Hoogstgedecoreerde is Rozendaler Erik Kool, die ridder in de orde van Oranje-Nassau werd. Alle anderen werden lid van deze orde. Het gaat om de volgende personen.

Volledig scherm
Jan Jansen, Gemeente Rheden

Jan Jansen, Ellecom
Was twaalf jaar raadslid en tien jaar wethouder in de gemeente Rheden. Was bestuurslid en voorzitter van de CDA-afdeling. Was of is als bestuurslid of voorzitter betrokken bij de Eusebiusparochie, de Raad van Kerken, de Stichting Behoud Dorpskerk Ellecom, de Stichting Vrienden van de Oude Plataan en de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal en de Stichting Apeldoorns Kanaal.

Betsie Dam-Jansen, Dieren
Is al 36 jaar betrokken bij de Telefooncirkels Rheden, waarvan meer dan 25 jaar als coördinator en voorzitter van de stuurgroep. Ook betrokken als secretaris bij Vrouwen van Nu en bridgeclub De Harmonie in Laag-Soeren. 

Henny Kemp, Rheden
Dertien jaar actief bij bridgeclub Willem de Zwijger in Rheden, elf jaar vrijwilligster bij de seniorenprojecten van Stichting Stoer en acht jaar toezichthouder bij zwembad De Hangmat in Rheden. Gaf 27 jaar gymlessen aan ouderen bij Nieuw-Schoonoord in Velp en was vier jaar vrijwilligster voor Vriendenstichting Rhederhof.

Volledig scherm
Archieffoto: Carel van Schaik © Gerard Burgers

Carel van Schaik, Velp
Zet zich al sinds 1970 in voor voetbalclub VVO. Van voetballer werd hij leider, trainer, commissielid, kaderlid, grensrechter en scheidsrechter. Ook was hij redactiemedewerker, inkoop- en barmedewerker, lid van de technische commissie en tot op heden lid van de ploeg die zorgt voor onderhoud en schoonmaak. Was van 1980 tot 2005 scheidsrechter bij de pupillenwedstrijden en bij de senioren.

Marja Olsder, Velp
Is sinds 1992 actief als vrijwilligster voor de opgroeiende jeugd in Velp-Zuid. Zij geldt hier een ‘tweede moeder’: een begrip voor ouders, kinderen en jongeren. Tegenwoordig werkt zij vanuit buurtcentrum De Poort. Is al 35 jaar vrijwilligster bij de huttenbouwweek Bouwburg. 

Volledig scherm
Archieffoto: Kees Prins (links) toont een knulletje een gekraakte brandkast. © Marc Pluim

Irene Bosnak-Kramer, Velp
Mevrouw Bosnak-Kramer is 19 jaar actief als vice-voorzitter van de Stichting Velp voor Oranje. Zij is mede organisator van de Dag (en) van Respect voor basisschoolleerlingen. Zij heeft lang iedere eerste zondag van de maand haar huis opengesteld voor de vrienden van Vimala Thakar, de sociale activiste en spirituele leider uit India. Geeft belangeloos yogales voor senioren in Ons Raadhuis. 

Kees Prins, Velp
Was van 1975 tot aan zijn pensionering in 2012  een zeer betrokken wijkagent. Was ruim 37 jaar betrokken bij het Politiemuseum in Velp. Is inmiddels twintig jaar bestuurslid en penningmeester van de Stichting Velp voor Oranje. 

Erik Kool, Rozendaal
Zette zich als bij het Ministerie van VROM zowel in Nederland als op de Nederlandse Antillen in voor duurzaam bouwen en energiebesparing. Was verder onder meer betrokken bij de Stedelijke Werkgroep Werelddiaconaat in Middelburg, de Rozendaalse tuinclub, de Stichting Vrienden van de Kerk van Rozendaal, de Protestantse gemeente Rozendaal, de Werkgroep Duurzaamheid Rozendaal en de Voedselbank. Hij is initiatiefnemer van de Serre van Rozendaal.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.