Volledig scherm
PREMIUM
Aanbieden petitie 'SOS Sepsis' aan de vastekamercommissie voor Volksgezondheid, eerder dit jaar. Rechts in de rolstoel Petra Haans. Foto: Gerhard van Roon © Gerhard van Roon

Lotgenoten van levensbedreigende ziekte Sepsis delen ervaringen in Velp

VELP/ARNHEM - Voor mensen die te maken hebben (gehad) met de ernstige ziekte sepsis wordt zaterdag in zalencentrum Parkstaete in Velp een lotgenotendag gehouden. Eén van de sprekers is de 40-jarige Petra Haans uit Krommenie. Bij haar heeft de levensbedreigende aandoening hard toegeslagen. 

Zij verloor haar onderbenen door sepsis. Bloedvergiftiging is een vorm van deze ziekte die ontstaat door de verspreiding van bacteriën, virussen of hun afvalstoffen in het bloed. Patiënten raken vaak in een shock, steeds meer organen vallen uit.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Blauwe schijf in plaats van betalen op Vlashofterrein Velp

    Blauwe schijf in plaats van betalen op Vlashofter­rein Velp

    VELP - De uitkomst van het onderzoek is duidelijk: de meeste ondernemers, omwonenden en klanten zijn voorstander van het afschaffen van het betaald parkeren op de Vlashofstraat en de Wilhelminastraat in Velp. Daarom stellen burgemeester en wethouders van de gemeente Rheden nu aan de gemeenteraad voor om op dit terrein achter Albert Heijn parkeren met de blauwe parkeerschijf in te voeren, zoals in de rest van het Velpse centrum.

Arnhem e.o.