Volledig scherm
Schade aan een dak in Rheden veroorzaakt door de tornado. © Rolf Hensel

Malafide bedrijven bieden slachtoffers tornado Rheden hun diensten aan: ‘dat is dan 800 euro’

RHEDEN - Bedrijven met slechte bedoelingen proberen misbruik te maken van de tornado-slachtoffers in Rheden. Dat zegt politieman Jan Strijk, die werkt in Rheden en omgeving. 

Het is tot nu toe volgens hem enkele keren gebeurd. ,,Dinsdag hadden we het weer, een bedrijf uit Brabant”, vertelt hij.

,,Het belt aan bij oudere mensen en biedt aan het dak te inspecteren. Zo’n werkman gaat dan de ladder op, schuift wat met dakpannen en brengt misschien ook nog een likje cement aan.

Rekening, tot grote schrik van de bewoners: 800 euro. ,,‘Dat hebben we toch niet afgesproken’, zeggen ze dan. Maar dat is juist het probleem: er is niets afgesproken. Daarom kan zo’n dakdekker vragen wat hij wil.”

‘Laat een offerte maken’

Strijk zegt dat oplichting als dinsdag in Rheden strafrechtelijk moeilijk valt aan te pakken.

,,Ik kan alleen waarschuwen: ga alleen in zee met bedrijven die je kent en vertrouwt.  En laat vooraf een gespecificeerde offerte met prijsopgave maken, dan kom je niet voor dit soort verrassingen te staan.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.