Man die wordt verdacht van reeks inbraakpogingen met zware schade in Rheden vol in beeld

RHEDEN - De politie heeft foto’s vrijgegeven van een man die wordt verdacht van een reeks pogingen tot inbraak in huizen in Rheden. Bij de rooftocht liepen verschillende huizen aan vier Rhedense straten flinke braakschade op. 

De gezochte man op politiebeeld.
Volledig scherm
De gezochte man op politiebeeld. © Politie

De dader of daders zijn nog niet gepakt. De huizen staan aan de Dorpsstraat, de Berggrind, de Veerweg en de Smitsweg in Rheden.

De man op de foto is rond de tijd van de inbraken gezien en vastgelegd bij verschillende woningen, stelt de politie: ‘We willen graag weten wat hij daar deed en of hij meer weet’. 

De dochter van een van de slachtoffers vertelde de politie dat haar moeder op het geluid is afgegaan dat de dader maakte. Die schrok daarvan en ging er vandoor. ‘Ze heeft ’m gezien’, aldus de dochter. ‘De volgende dag kwam de thuiszorg. Die is voorzichtig naar binnen gegaan, zo van: wat gaan we hier aantreffen?’

De vrouw doet na deze ervaring de deur niet meer open voor onbekenden.

Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur ons een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.