Volledig scherm
Marjolein van Amersfoort tijdens de actie voor de dieren in Australië. © Rheder Enk

Marjolein uit groep 6 maakte scholen in Rheden enthousiast voor actie voor Australië

RHEDEN - Leerlingen van de Rhedense basisscholen Rheder Enk en Mauritius hebben 440 euro ingezameld voor de dieren die in Australië getroffen zijn door de bosbranden. Bedenker van de actie was de 9-jarige Marjolein van Amersfoort uit groep 6 van de Rheder Enk. 

Het waren met name de koala’s die Marjoleins medelijden opwekten. Grote leefgebieden zijn volledig platgebrand en veel dieren zitten momenteel bij opvangadressen. Bossen moeten herplant worden en de dieren moeten verzorging krijgen.

Eerst wilde Marjolein alleen haar klasgenoten enthousiast maken

Marjolein dacht eerst aan een actie in haar klas om geld op te halen. Al snel werd dat de hele school en zelfs de Mauritius School die in hetzelfde pand zit in Rheden deed mee. Vier dagen lang is er door kinderen van de Rheder Enk en de Mauritius en door Marjolein gecollecteerd. 

De actie werd een succes. Veel kinderen deden hun best om zoveel mogelijk geld binnen te halen. Zo werden er bolderkarren vol lege flessen opgehaald en al dat statiegeld ging in de collectebussen.

Alles bij elkaar leverde dat 440 euro op. Dit geld wordt overgemaakt naar het Wereld Natuurfonds voor de actie ‘Australië staat in brand’.

Arnhem e.o.