Volledig scherm
De winnaars van het Prinses Christina Concours 2019. Merle van der Lijke, harp (14 jaar, De Steeg) werd tweede in de categorie 12 t/m 14 jaar. © Peter van Mulken

Merle van der Lijke uit De Steeg tweede bij Prinses Christina Concours 2019

DEN HAAG/ DE STEEG - Merle van der Lijke uit De Steeg (14) heeft zondag de tweede plaats behaald bij het Prinses Christina Concours voor jonge klassieke musici in Den Haag. 

De harpiste moest in de categorie 12 tot en met 14 jaar celliste Mare Keja uit Rolde (14) voor zich dulden. Van der Lijke sleepte met haar tweede plaats wel de Ruud van der Meer Prijs in de wacht: een studiebeurs ‘voor de finalist die door een grote podiumprésence reeds weet te communiceren met het publiek’. 

Aan de jaarlijkse wedstrijd deden honderden jonge musici uit heel Nederland mee. Van der Lijke won de voorronde voor Oost-Nederland.

Volledig scherm
Merle van der Lijke, op harp. © MajanKa Fotografie
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.