Volledig scherm
PREMIUM
De eetkamer, met links Sjacco Gerritsen en rechts leerlingen van het Zone College in Zwolle. Op de achtergrond de -nog niet gedekte- eettafel, waarop al wel kerstbomen staan. © Gerard Burgers

Middachten net weer anders in kerstsfeer: ‘Wat dacht je van mijn hangende kerstboom?’

DE STEEG - Kasteel Middachten wordt voor de 32ste keer in kerstsfeer gebracht. Van woensdag tot en met volgende week zondag gaan de deuren open.

Alles wordt hetzelfde, maar toch helemaal anders. Bloemkunstenaar Sjacco Gerritsen is weer druk bezig met de transformatie van kasteel Middachten tot kerstpaleis. ,,Kijk, hier in de rookkamer een boom vol met sigaren en sigarenkistjes.”

Het is voor het zesde jaar op rij dat Epenaar Gerritsen de gedaanteverandering van het eeuwenoude slot leidt. Het is een bijzondere uitdaging voor hem: eindeloos variëren op hetzelfde thema, want aan bomen, ballen en guirlandes valt natuurlijk niet te ontkomen.

,,Wat dacht je dan van mijn hangende kerstboom?”, vraagt hij, staande in het imposante trappenhuis van het kasteel. Vanuit de koepel hangt een lijn neer met een kerstboom eraan. ,,Toch weer anders dan anders", zegt Gerritsen. ,,Vorig jaar hing hier een krans."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.