Volledig scherm
Zo moet de sfeer worden van het Dierense Anton Pieckfestival, laat Winkelcentrum Dieren weten. © Winkelcentrum Dieren

Na Dickens in Velp volgt nu Anton Pieck in Dieren

DIEREN - Dieren krijgt op zaterdag 14 december zijn eerste Anton Pieckfestival. Het pleintje voor grand-café Hart van Dieren, aan de rand van het Callunaplein, wordt omgebouwd tot een oud-Hollandse stadje. 

Na het Velpse Dickensfestival, dat komende zaterdag en zondag voor de vijfde keer gehouden wordt in de Emmastraat, krijgt Dieren dus zijn eigen evenement in nostalgische stijl. 

Wordt het geen kopie van Velp? ,,Nee", zegt Ben Denekamp, die namens het plaatselijke winkelcentrum voor de organisatie tekent. ,,Dickens is Engels en Anton Pieck is Nederlands. Denk aan de Efteling. De enige overeenkomst zal zijn dat op beide evenementen mensen rondlopen in kleding van rond 1900."

Een zweefmolen en postkoets zorgen voor de passende sfeer

Het oud-Hollandse stadje zal bestaan uit houten huisjes zoals je ze ook op kerstmarkten ziet. Leerlingen van de Dierense praktijkschool De Tender zijn bezig met het maken van decoratiemateriaal. 

Tussen schouwburg Theothorne en Hart van Dieren komt een zweefmolen te staan. Een postkoets verzorgt rondritten, er zijn oud-Hollandse spelen en er is een vossenjacht. Er zijn koren en andere muziek.

 Op het menu staan poffertjes, warme chocolademelk en erwtensoep. Leerlingen van theaterschool Rhedelijk Cultureel, die ook aan het Velpse Dickensfestival meedoen, lopen rond in historische kleding. 

In tegenstelling tot het (nu voor het eerst) tweedaagse Velpse festival, duurt het Anton Pieckfestival maar één middag, van 12.00 tot 18.00 uur. ,,Dit is de eerste keer, het moet groeien, in volgende jaren breiden we het uit", zegt Denekamp.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.