Volledig scherm
Het shirt van Foor dat NEC-fans hebben geregeld voor vv Dieren. © Harold Bastiaans

NEC-fans regelen nieuw shirt voor vv Dieren na brute diefstal

DIEREN/ NIJMEGEN - Fans van NEC hebben een nieuw shirt van de Nijmeegse voetbalclub geregeld voor vv Dieren. Dat vervangt het tricot dat vorige week met bruut geweld werd geroofd uit de bestuurskamer van de voetbalclub.

De diefstal vond plaats na de familiedag van de club.

Emotionele waarde

Volledig scherm
De beschadigde lijst op de tafel, het gesneuvelde glas ligt op de grond. © VV Dieren

Het NEC-shirt had grote emotionele waarde voor leden van vv Dieren, aangezien het enkele jaren geleden was aangekocht door de commissie Aktie4Liz. Die steunde daarmee een actie in de strijd tegen stofwisselingsziekte, opgezet door vijf leden van vv Dieren. Dit omdat kleindochter Liz van vv Dieren-lid Gerrit Lieffering aan een stofwisselingsziekte lijdt.

Slechts een gesneuvelde lijst en glasscherven op de grond herinnerden nog aan dat tricot, gedragen door Daan Disveld, die regelmatig jeugdtrainingen gaf in Dieren. Het leed achter de diefstal greep NEC-fans zo aan, dat zij meteen in actie kwamen om een nieuw shirt te regelen. ,,Het was binnen twee uurtjes geregeld’’, zegt Harold Bastiaans, de voormalig voorzitter van de supportersvereniging van NEC en nog altijd zeer nauw betrokken bij de club.

Navarone Foor

Volledig scherm
Het NEC-shirt hing tussen de shirts van SC Heerenveen (links) en Vitesse. © VV Dieren

Het 'nieuwe' shirt is er één uit hetzelfde seizoen als het gestolen tricot en is gedragen door Navarone Foor. Ook zijn handtekening staat er op. Foor gaf eveneens regelmatig jeugdtrainingen bij vv Dieren.

,,Het shirt was in bezit van een man die goede banden heeft met Navarone. Toen ik hem het verhaal uitlegde, wilde hij zeer graag meewerken aan dit goede doel en stelde hij het shirt meteen beschikbaar’’, legt Bastiaans uit.

Er komt geen officieel overhandigingsmoment, aldus Bastiaans. ,,Het is gewoon een trieste diefstal geweest en gelukkig hebben we nu een vervangend shirt kunnen regelen. Dat gaat die kant op en kan in een nieuwe lijst terug aan de muur worden gehangen.’’’

Bastiaans noemt het 'fantastisch dat men in Nijmegen zich zo heeft ingezet voor dit goede doel'.

Arnhem e.o.